Expositie Kantoorboerderij 8 en 9 september Mieke ter Brake met Cecile Hattinga

Nieuwsbericht: Rodi.nl
Mieke ter Brake aan het werk. (Foto: aangeleverd)
LANDSMEER – In de Kantoorboerderij in Landsmeer is 8 en 9 september het werk te zien van Mieke ter Brake en Cecile Hattinga. De expositie is beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur.
Ter Brake is een gerenommeerde schilder met een prachtig oeuvre. Ze schildert al vanaf haar zestiende en heeft les gehad van onder meer Ab Loots en Edgar Fernhout. Haar werk is coloristisch met een lichte, impressionistische toets. Ze weet door gebruik van sprankelende en fluisterende kleuren, onderwerpkeuze en compositie alledaagse situaties een bijzondere intimiteit mee te geven. Het zijn schilderijen, aquarellen en krijttekeningen waar je naar wil blijven kijken en die je blij maken.
Hattinga is een veelzijdig kunstenaar. Ze tekent, schildert, maakt collages en kleine 3D objecten. Daarnaast schrijft ze gedichten. Ze werkt intuïtief, soms vanuit een vlek op papier soms naar de waarneming of vanuit innerlijke beelden. Het proces van het schilderen is het belangrijkst en leidt tot fascinerende, soms bijna magische beelden. Ze stoeit net zo lang met vorm en kleur tot er een beeld ontstaat wat je raakt. Haar werk is voornamelijk abstract. De drie dichtbundels die ze heeft uitgegeven zijn ook op de expositie te zien en te koop.
Kantoorboerderij, Dr. M.L. Kingstraat 2c in Landsmeer.


This entry was posted in Exposities. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *