Mieke op NH nieuws over boek met Claudia Nolasco Diniz

Een prentenboek voor alle opa’s die er niet meer zijn – NH Nieuws

LANDSMEER – In de Brunawinkel ligt een fraai stapeltje prentenboeken. Claudia Nolasco Diniz, eigenaar van de boekwinkel, heeft niets aan het toeval overgelaten om haar eerste kinderboek te promoten. En het was precies op tijd klaar voor de Nationale Voorleesdagen die nog tot en met 30 januari duren. Maar de lockdown is een forse streep door de rekening, want allerlei activiteiten om voor te lezen gaan niet door. “Heel erg jammer. Ik was er helemaal klaar voor”, zegt Claudia.

 
Prentenboek Voor Opa – NH Nieuws

De Braziliaanse werkte in haar geboorteland als politieagent en studeerde af als advocaat. Ze was al van jongs af bezig met taal en schrijven van verhaaltjes. In Nederland volgde ze aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam een cursus creatief schrijven van prentenboeken. De landsmeerse kunstenaar Mieke ter Brake ontmoette ze in haar boekwinkel en vroeg haar om haar verhaal te illustreren.

Het prentenboek ‘Voor opa’ draait om de jonge Antonio die de opdracht van zijn juf krijgt een mooie tekening te maken voor zijn opa. “Maar Antonio reageert niet enthousiast”, vertelt Claudia. Terwijl zijn klasgenoten druk bezig zijn,  kijkt Antonio alleen maar verdrietig uit het raam. Claudia: “Antonio is mijn neefje en zijn opa was al overleden voor hij geboren werd. En hij vroeg op een gegeven moment aan zijn moeder, mijn zus, toen hij klein was: Waar is opa? Kan hij niet keer terugkomen?” Claudia werkte dit uit tot een verhaal van troost.

Voor Mieke ter Brake is het illustreren van een prentenboek ook een unieke ervaring. “Ik had alleen een keer tekeningen gemaakt bij een verhaal van mjin achtjarige kleindochter.” Mieke vindt het erg leuk om kleurrijke tekeningen te maken bij Claudia’s verhaal. Ze heeft nu de smaak te pakken: “Kom maar op met die boeken”, zegt ze lachend in haar atelier op zolder. 

Daar hoeft ze niet lang op te wachten, want Claudia tovert uit een plastic tas het manuscript voor een volgend prentenboek. ‘Voor oma’ gaat het heten. Mieke heeft er zin in.


NH Nieuws:
Een prentenboek voor alle opa’s die er niet meer zijn – NH Nieuws
Posted in Exposities | Leave a comment

Mieke Illustreert boek van Claudia Nolasco Diniz


Prentenboek ‘Voor opa’ biedt troost


LANDSMEER – Met hun prentenboek ‘Voor opa’ raken Claudia Nolasco Diniz (tekst) en Mieke ter Brake (illustraties) niet alleen een gevoelige snaar, ze haken ook in op de actualiteit: een tijd waarin een hardnekkig virus massa’s slachtoffers eist, onder wie veel ouderen. Claudia: “Het boek biedt troost en maakt rouw bespreekbaar.”
rodi.nl: 
https://www.rodi.nl/regio/landsmeer/194493/prentenboek-voor-opa-biedt-troost
 

 

 

Posted in Exposities | Leave a comment

Expositie in Egmond aan den Hoef vanaf 10 juli tot 16 augustus

Galerie De Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef.
Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur en na telefonische afspaak.
Telefoon tijdens openingsuren: 06 455­ 48 739.
Meer informatie: info@galeriedekapberg.nl en www.galeriedekapberg.nl

Vanaf zondag: Kunstenaars Henk van Dam, Mieke ter Brake, Lies van der Sluis en Rob Streng

Henk van Dam
schilderijen, tekeningen

Mieke ter Brake
schilderijen

Lies van der Sluis
beelden

Posted in Exposities | Leave a comment

Expositie 8 en 9 september in de Kantoorboerderij in Landsmeer

Posted in Exposities, Nieuws | Leave a comment

Expositie Kantoorboerderij 8 en 9 september Mieke ter Brake met Cecile Hattinga

Nieuwsbericht: Rodi.nl
Mieke ter Brake aan het werk. (Foto: aangeleverd)
LANDSMEER – In de Kantoorboerderij in Landsmeer is 8 en 9 september het werk te zien van Mieke ter Brake en Cecile Hattinga. De expositie is beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur.
Ter Brake is een gerenommeerde schilder met een prachtig oeuvre. Ze schildert al vanaf haar zestiende en heeft les gehad van onder meer Ab Loots en Edgar Fernhout. Haar werk is coloristisch met een lichte, impressionistische toets. Ze weet door gebruik van sprankelende en fluisterende kleuren, onderwerpkeuze en compositie alledaagse situaties een bijzondere intimiteit mee te geven. Het zijn schilderijen, aquarellen en krijttekeningen waar je naar wil blijven kijken en die je blij maken.
Hattinga is een veelzijdig kunstenaar. Ze tekent, schildert, maakt collages en kleine 3D objecten. Daarnaast schrijft ze gedichten. Ze werkt intuïtief, soms vanuit een vlek op papier soms naar de waarneming of vanuit innerlijke beelden. Het proces van het schilderen is het belangrijkst en leidt tot fascinerende, soms bijna magische beelden. Ze stoeit net zo lang met vorm en kleur tot er een beeld ontstaat wat je raakt. Haar werk is voornamelijk abstract. De drie dichtbundels die ze heeft uitgegeven zijn ook op de expositie te zien en te koop.
Kantoorboerderij, Dr. M.L. Kingstraat 2c in Landsmeer.


Posted in Exposities | Leave a comment