Frans Poulain als bekende Landsmeerder wordt verrast met een ‘statieportret’ gemaakt door kunstschilderes Mieke ter Brake.


Landsmeer – Tijdens de eerste donateursavond van de Vrienden van Museum Grietje Tump werd Frans Poulain door de kunstenaars van de ‘Donderdagavondschilderclub’ in het zonnetje gezet. Pieter van den Eeden één van de kunstschilders en woordvoerder- voorzitter van de club van kunstenaars, die wekelijks op donderdagavond in Vrij en Blij samenkomen om te schilderen, kon melden dat het de club had behaagd om Frans Poulain als bekende Landsmeerder te eren en te verrassen met een ‘statieportret’ gemaakt door kunstschilderes Mieke ter Brake. Deze kunstenares maakte eerder prachtige portretten van wijlen Jaap Knol en Cor Visser. Zij onthulde in het museum het doek.

Poulain was aangenaam verrast door deze unieke schenking van Mieke ter Brake, die hem had geportretteerd in het kader van de serie ‘portretten van bekende Landsmeerders’. Poulain sprak de hoop uit voorlopig even geen gebruik te hoeven maken van de nog uitgespaarde ruimte voor de overlijdensdatum op het koperen plaatje op de lijst met inscriptie: ‘François Poulain, 29-06-1948-…. Poulain geeft zijn portret een mooie plaats in het museum. Hij is er trots op dat hij is opgenomen in de portrettengalerij van bekende Landsmeerders. Landsmeerders die hem voorgingen en wiens portretten werden geëxposeerd tijdens de laatste expositie in het gemeentehuis zijn onder andere Burgemeester Nienhuis, huisarts Hans Reijnders, Lien van Eenige, ambtenaar burgerlijker stand en promotor van de kunstenaars. Op de avond dat Frans poseerde voor zijn portret werd zijn beeltenis door twaalf schilders vastgelegd. Met het eindresultaat van Mieke ter Brake is hij heel erg verguld.
 
Artikel geplaatst op: 14 april 2014 – 09:50
Alkmaars nieuwsblad
http://medemblikkercourant.nl/widgets/1930-laatste-reacties/nieuws/1069353-frans-poulain-in-eregalerij-bekende-landsmeerders

 

“>
 
 
 
 
This entry was posted in Exposities. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *