Opening expositie Bekende Landsmeerders 13 sept om 16.00 in Gemeentehuis Landsmeer

Op vrijdagmiddag 13 september om 16 uur zal de burgemeester mevrouw Astrid Nienhuis van Landsmeer de expositie openen van
“SCHILDERIJEN BEKENDE LANDSMEERDERS”

16 augustus tot 30 september zal de expositie bezichtbaar zijn. Ook Mieke hangt er met 3 schilderijen en zal morgen bij de opening aanwezig zijn. Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m vrijdag: 9:00 – 16:00 uur.

Wees welkom op de opening 13 september om 16.00
Raadhuisstraat 1, 1121 XC Landsmeer

Persbericht: LAATSTE expositie in het Gemeentehuis:
Schilderijen van bekende Landsmeerders

De Schilderclub Landsmeer heeft bekende Landsmeerders geportretteerd. Van 16 augustus tot 30 september worden de resultaten tentoongesteld in het Gemeentehuis. Te zien zijn schilderijen met burgemeester Astrid Nienhuis, gemeenteraadslid André La Fontaine, de alom hulpvaardige Fup Hulst, Kees en Simon van Dijk (van de doe-het-zelfzaak), Klaas Schaap (van o.a. de LOL) met zijn fraaie snor, Cor Knibbe (koster van de protestantse gemeente), de oud-huisarts Hans Reijnders, en Lien van Eenige (de organisator van de Gemeentehuis-tentoonstellingen).

mieke in actie
(op de foto enkele leden van de Schildersclub Landsmeer aan het werk:
vlnr: Lenie van Reem, José de Regt, Pieter vd Eeden, Mieke ter Brake, Herman Deen)

Deze expositie is de laatste van de kunstpresentaties die hier ruim tien jaar te bezichtigen waren.

De 15 schilders van Schilderclub Landsmeer, professionals en amateurs, komen elke donderdagavond bij elkaar bij Vrij en Blij. De ene keer wordt naar model getekend of geschilderd, een andere keer staat er een stilleven op het programma of een ander onderwerp dat de deelnemers interesseert. Het afgelopen seizoen zijn bekende Landsmeerders uitgenodigd om te poseren. In een zitting van drie uur proberen de schilders een portret van hen te maken, met wisselende resultaten. Het aardige is dat de portretten onderling sterk verschillen, niet alleen omdat de schilders elk een andere standplaats hebben en andere technieken gebruiken, maar ook omdat zij hun eigen beeld hebben van de geportretteerde. Kom vooral zelf kijken of het beeld dat ze van de bekende Landsmeerders schiepen overeenkomt met uw eigen visie.

De komende weken, van 16 augustus tot 30 september, zijn de resultaten te zien. Op 13 september om 16.00 uur zal de burgemeester deze laatste tentoonstelling in het Gemeentehuis officieel openen. Vanaf 1 oktober wordt het Gemeentehuis verbouwd om de veiligheid te vergroten. De gangen zullen daarna niet meer vrij toegankelijk zijn.

Namen van de exposanten met daarachter de namen van de geportretteerden:
Hansje Baaij (Astrid Nienhuis, Kees en Simon van Dijk)
Maria Blom (Astrid Nienhuis, André Lafontaine, Fup Hulst)
Mieke ter Brake (Klaas Schaap, Astrid Nienhuis, Kees en Simon van Dijk)
Herman Deen (André Lafontaine, Kees van Dijk, Simon van Dijk, Fup Hulst, Klaas Schaap)
Pieter van den Eeden (Hans Reijnders, Astrid Nienhuis, Lien van Eenige)
Erik Feenstra (Klaas Schaap, André Lafontaine, Kees en Simon van Dijk)
Dimphy Hessels (Cor Knibbe, André La Fontaine, Astrid Nienhuis, Lien van Eenige)
Maja van Hoorn (Verzamelportret, Geert Kolder-De Graaf)
Eleonore Hoogenhout (nog onbekend )
Tom Janssen (Klaas Schaap, Kees en Simon van Dijk, Pieter van den Eeden)
José de Regt (Lien van Eenige)
Lenie van Reem (Kees en Simon van Dijk, Astrid Nienhuis, Fup Hulst)
Ger Veuger (Cor Knibbe, Klaas Schaap)
Arjo Volkers (Fup Hust, Hans Reijnders)

This entry was posted in Exposities, Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *